torsdag 10 april 2008

Sjuka lagar.

Hur fungerar våra lagar och regler egentligen. Ett pensionärs par blir bestulna på deras besparingar, dom hjälper polisen att ta fast tjuvarna tack vare att ett bra signalement på gärningsmännen och deras bil.
Då säger kronofogden att pengarna får ni inte tillbaka, gärningsmännen har skatteskulder som skall betalas, deras skatteskulder går före och det är ju stöld ifrån myndighetens sida heller hur, eftersom det inte är gärningsmännen pengar utan stöldgods.

Är det bara till att ge sig ut att stjäla pengar för folk som har skulder, eller. Det är ju för f*n helt sjukt att det är på detta sätt.

Aftonbladet
e24

Andra bloggar om:
, , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Det räknas som bovarnas pengar och så låg deras skatteskulder längst upp på listan, de dömdes till att betala tillbaka pengarna till paret, vilket de kommer få göra men troligtvis inte förens de har tjänat ihop nya.

staten hade tydligen första tjing på alla pengar som kommer ifrån de här personerna och så hamnade paret i den här situationen.

för att göra det smidigt för paret så skulle man gett dem tillbaka pengarna direkt när tjuvarna haffades och använda resten till staten, då hade gamlingarna sluppit vänta... tyvärr så blev det krångel i den här situationen och tja se var vi är nu :P